Bon dia!!
Mireu qui ens ha enviat una activitat feta a casa de la proposta dels "CONFITATS"!!
L'Àlex i l'Ethan han seguit un dels mètodes de conservació i han volgut compartir amb nosaltres, tot el procés.. només faltarà que ens convidin a dinar!! Segur que els hi quedaran boníssimes amb la bona cuina que fa la mare, la Rosi! MIREU!!
CONFITATS!
Aquest cap de setmana hem recollit las
faves i pèsols del l’hort i hem aprofitat per fer un mètode de conservació.
En aquest cas hem aprofitat per utilitzar el procés de congelació.
RECOLLIDA
TRIATGE I PELAR
RENTAR, ASSECAR I CONGELAR
MÈTODE DE CONGELACIÓ O APLICACIÓ DE FRED
Mitjançant
l’aplicació de fred: L’ús de fred com a conservant no és nou, ja que
des de temps immemorials s’utilitzava el gel, la neu o, fins i tot, els rius
(amb aigua freda evidentment) per conservar els aliments. Diferenciem entre
refrigeració, congelació i ultracongelació. Aquests mètodes es caracteritzen
perquè redueixen la velocitat de les reaccions químiques i bioquímiques i, en
conseqüència, inhibeixen la proliferació de certs microorganismes i de toxines.
Allarguen la vida útil dels aliments.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada